РЕАЛІЗАЦІЯ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВИБОРУ ЗАСОБІВ РАДІОЕЛЕКТРОННОЇ РОЗВІДКИ НА ЕТАПІ ОЦІНЮВАННЯ ОБСТАНОВКИ

Автор(и)

  • Вероніка Сергіївна Шевченко Житомирський військовий інститут імені С. П. Корольова, Ukraine
  • Руслан Васильович Нетребко Житомирський військовий інститут імені С. П. Корольова, Ukraine
  • Аліна Іванівна Нетребко Житомирський військовий інститут імені С. П. Корольова, Ukraine
  • Ігор Валерійович Зімчук Житомирський військовий інститут імені С. П. Корольова, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.46972/2076-1546.2020.18.07

Анотація

У статті показано хід реалізації програмного забезпечення вибору засобів радіоелектронної розвідки на етапі оцінювання обстановки на основі проведених авторами теоретичних досліджень. Вказано, на підставі яких нормативних документів оцінюють обстановку з вибором засобів радіоелектронної розвідки, з яких етапів складається цей процес, що потрібно для вибору даних засобів.

Здійснено проєктування інформаційних потоків роботи програми щодо вибору засобів радіоелектронної розвідки на етапі оцінювання обстановки за допомогою діаграм Data Flow Diagram, розроблено відповідний алгоритм. Побудовано загальну блок-схему алгоритму роботи програмного забезпечення вибору засобів радіоелектронної розвідки на етапі оцінювання обстановки. На основі проведених досліджень розроблено базу даних для збереження переліку засобів радіоелектронної розвідки. Реалізовано прототип програмного забезпечення вибору засобів радіоелектронної розвідки на етапі оцінювання обстановки та наведено приклади роботи кожного з основних блоків у вигляді скріншотів, попередньо спроєктованих у діаграмах та блок-схемах алгоритмів. Окреслено основні етапи роботи запропонованого програмного забезпечення. Визначено переваги та недоліки розробленого програмного забезпечення вибору засобів радіоелектронної розвідки на етапі оцінювання обстановки. Вказано подальші кроки дослідження та удосконалення програми вибору засобів радіоелектронної розвідки на етапі оцінювання обстановки та нанесення її на мапу, а також покращення інтерфейсу.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-04-06

Як цитувати

Шевченко, В. С., Нетребко, Р. В., Нетребко, А. І., & Зімчук, І. В. (2021). РЕАЛІЗАЦІЯ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ВИБОРУ ЗАСОБІВ РАДІОЕЛЕКТРОННОЇ РОЗВІДКИ НА ЕТАПІ ОЦІНЮВАННЯ ОБСТАНОВКИ. ПРОБЛЕМИ СТВОРЕННЯ, ВИПРОБУВАННЯ, ЗАСТОСУВАННЯ ТА ЕКСПЛУАТАЦІЇ СКЛАДНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ, (18), 64–72. https://doi.org/10.46972/2076-1546.2020.18.07